Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Winning right now

Jungle Jim
Sansanee K just won
Jungle Jim
€ 42
Pink Elephants
Kjell A just won
Pink Elephants
€ 20
Dead or Alive Touch
Tomi R just won
Dead or Alive Touch
€ 1.28
Jungle Jim
Pai Wei C just won
Jungle Jim
€ 13.8
Kitty Cabana
peter w just won
Kitty Cabana
€ 25

Most Popular

11
APR

Ennakkokatsaus Mestisfinaaleihin

Kertoimet Mestikseen löydät täältä!

Mestiksen loppuotteluissa kohtaavat runkosarjan voittanut Jukurit sekä sarjassa toiseksi sijoittunut Hokki. Kerroinasettelun mukaan Jukurit lähtee sarjaan selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Hokki on mielestäni selkeästi ennakkoasettelua yllätysvalmiimpi. Käsittelen tässä kirjoituksessa lähtökohdat finaalisarjaan. 

Mikkeliläisten kausi on ollut nousujohteinen

Jukurien alkukausi oli synkkä. Runkosarjan alussa joukkue voitti kahdeksasta ensimmäisestä pelistään ainoastaan yhden mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Jukurit marssivat käytännössä voitosta voittoon ja murskasivat lopulta Mestiksen yhden kauden piste-ennätyksen. 

Runkosarjan voittaja sai puolivälierissä vastaansa Kiekko-Vantaan. Jukurit voitti sarjassa kolme ensimmäistä peliä ja kaikki näytti selvältä. Sarjan katkaiseminen osoittautui odotettua vaikeammaksi ja tämä sarja ratkesi vasta seiskapelissä. 

Välierissä Jukurit kohtasivat KeuPa HT:n. Jukurit hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti ja keuruulaiset eivät onnistuneet tekemään Jukurien verkkoon maaliakaan, kun joukkueet pelasivat täysin kentällisin. Jukurit etenivät välieristä jatkoon otteluvoitoin 4-1.

Finaalipaikka on hallitsevalle mestarille neljäs perättäinen. Jukurit ovat pelanneet Mestiksessä sarjan alusta saakka eli kausia kertyi ennen tulevaa Liiganousua 16. Finaaleihin Jukurit ovat edenneet käsittämättömät 11 kertaa. Ensi kaudella HPK:ta valmentava Antti Pennanen on vienyt joukkueensa finaaleihin jokaisena kolmena keväänä, jolloin hän on Mikkelissä valmentanut.


Oula Palve on sarjan paras pelaaja, vaikkakin pudotuspeleissä pistetahti on hieman hiipunut runkosarjaan verrattuna.

Hokki eteni finaaleihin värikkäiden vaiheiden jälkeen

Hokki oli runkosarjassa tasaisen tappava. Joukkue kiikkui sarjan kärkikahinoissa alusta saakka. Puolivälierissä Hokki kohtasi TUTOn ja Hokki jäi sarjassa 3-1 tappiolle. Viidennessä pelissä Jari Laukkanen korvasi maalilla haparoineen Sami Väliharjun Tuukka Smuralla ja Smura tuli sisään sarjaan ilmiömäisella tavalla. Hokki eteni välieriin lopulta voittamalla TUTOn kolme kertaa perättäin.

Välierissä Hokki kohtasi Jokipojat. Sarja oli tasainen, mutta loistavasti puolustava kajaanilaisjoukkue eteni finaaleihin lopulta otteluvoitoin 4-2. 

Finaalipaikka on Hokille seurahistorian kolmas Mestiksessä. 

Jukurit on sarjahistorian paras joukkue hyökkäyssuuntaan

Jukureilla on neljä ketjua, joista jokainen pystyy dominoimaan hyökkäyspäässä. Jukuripelaajat hallitsivat runkosarjassa käytännössä kaikkia mahdollisia tilastoja. Oula Palve sivusi sarjan kaikkien aikojen piste-ennätystä nakuttelemalla 43 pelissä 71 pistettä. Jukurien hyökkäyksessä on tällä hetkellä vähintään 7 pelaajaa jotka pystyisivät pelaamaan jo tällä hetkellä Liigassa.

Jukurit on erinomainen joukkue myös puolustussuuntaan. Joukkue ei päästänyt välierissä maaliakaan täysin kentällisin pelatessa. Kokenut Marko Kauppinen on pelannut erinomaisen kauden ja Teemu Suhonen on sarjan paras pakki hyökkäyssuuntaan. Suhosen maailmanluokan luistelusta saadaan nauttia ensi kaudella Liigan puolella.

Ainoa kysymysmerkki löytyy maalivahtiosastolta. Joukkueeseen ykkösveskariksi hankittu Mika Norja on ilmeisesti edelleen rikki ja Jukureilla oli puolivälierissä vähän veskariongelmaa. Joukkue sai maalilleen lainalle Christian Heljangon, joka on pelannut toistaiseksi erittäin hyvin. Hokki on huomattavasti KeuPaa laadukkaampi joukkue, joten nyt nuori veskari testataan oikein kunnolla.

Hokin oman alueen viisikkopuolustus on sarjan parasta

Hokki puolustaa oman maalinsa edustaa todella laadukkaasti ja ratkoo pelit erikoistilanteilla. Kajaanilaiset ovat tehneet pudotuspeleissä eniten ylivoimamaaleja ja päästäneet vähiten maaleja pelatessaan alivoimaa. 

Täysin kentällisin pelatessa joukkueen jokainen pelaaja paria poikkeusta lukuunottamatta tekee pyyteettömästi töitä puolustussuuntaan ja pyrkii kääntämään peliä nopeasti. Jukurien ainoa hakemalla haettu pienimuotoinen heikkous hyökkäysalueella on se, että joukkue on hivenen pehmeä, joten jännä nähdä minkä verran huippuluokan maalintekopaikkoja Jukurit onnistuu sarjan parasta puolustusta vastaan luomaan. Tuskin hirveästi.

Viime vuoden A-junnujen maalikuningas Aku Kestilä johtaa pudotuspelien maalipörssiä ja Joukkueen kapteeni Mikael Seppälä on sarjan parhaiden puolustajien joukossa.


Mikael Seppälä on Mestistasolle lähes liian hyvä puolustaja. Joukkueen nuori kapteeni on Hokille todella tärkeä palanen. Tulevaisuudessa Seppälän pelaamisesta saadaan jälleen nauttia Liigatasolla.

Jukurit ei tule tätä sarjaa näytöstyyliin voittamaan

Hokki on huomattavasti kerroinasettelua laadukkaampi joukkue. Viime keväänä Jukurit marssi mestaruuteen ja hävisi pudotuspeleissä ainoastaan yhden pelin. Uskon, että Jukurit voittaa mestaruuden myös tänä keväänä, mutta tämä sarja ei tule olemaan läpihuutojuttu.

Jukureilla ei ole varaa sortua jäähyilyyn, sillä Hokin ylivoima on erittäin laadukasta ja joukkue onkin tehnyt kevään maaleistaan lähes puolet ylivoimalla. Molemmat joukkueet puolustavat hyvin ja molempien maalivahdit pelaavat tällä hetkellä loistavasti. Joukkueiden välillä tullaan näkemään tasaisia ja vähämaalisia otteluita, niin kuin tässä vaiheessa kevättä kuuluukin.

Jukurit voittaa mestaruuden kuudessa tai seitsemässä pelissä. Vedot lyön kuitenkin Hokin voittojen kautta. Mestiksessä myös undereille saa välillä todella korkeita kertoimia, joten niitäkin kannattaa väijyä.

Onnea betseihin!
Jani Säteri


Tarjoamme ensitallettajille vedonlyöntiin huikean 100% talletusbonuksen 100€ asti koodilla SPORT. Ei vielä pelitiliä? Voit avata sellaisen tästä linkistä!
Google+
Deposit
Ca
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB
01:01