Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Winning right now

Extra Chilli
Miko M just won
Extra Chilli
€ 1.6
Dazzle Me
Tiina T just won
Dazzle Me
€ 5.3
Reactoonz
Farzad H just won
Reactoonz
€ 53.7
Tower Quest
Daniel G just won
Tower Quest
€ 16.4
Esqueleto Mariachi
Miia K just won
Esqueleto Mariachi
€ 5.28

Most Popular

9
SEP

Pudotuspelipaikka on JYP-Akatemialle kaukainen haave

JYP-Akatemia on tämän hetkisellä nimellään pelannut Mestistä nyt neljän sesongin verran. Vuosina 2011-2014 joukkue oli kolme kautta putkeen runkosarjan yhdeksäs, mutta viime kaudella Akatemia selviytyi vihdoin pudotuspeleihin.

Pudotuspelipaikan uusiminen vaatii JYP-Akatemian tämän hetkiseltä pelaajistolta vahvaa ylisuorittamista.

JYP-Akatemian alkavan kauden suuntaa on todella vaikea arvioida, koska nippu on niin selkeästi kaupungin pääsarjajoukkueen farmi. Jyväskyläläinen pelaajapolku voi tällä hetkellä hyvin, sillä kaupungista on joukkue kaikilla kolmella korkeimmalla sarjatasolla.

Akatemia on vuodesta toiseen kasvattanut pelaajia JYP:in Liigamiehistöön, mutta tällä hetkellä Liigaseurallakaan ei riveissään juurikaan ylimääräisiä pelaajia ole. Pelaajaliikennettä tulee ensi kaudellakin joukkueiden välillä tietysti olemaan, mutta esimerkiksi Sami Nikun pitäisi pelata jo koko alkava kausi Liigassa kovalla tasolla.

Akatemia jatkaa tutussa valmennuksessa

JYP-Akatemian valmennusvastuun kantaa myös ensi kaudella Jukka Ahvenjärvi. Ahvenjärvelle alkava kausi on jo 17. perättäinen Jyväskylän kakkosmiehistön peräsimessä.

Ahvenjärvi on hyvä valmentaja nuorille pelaajille ja hänellä on käytössään tuttu runko aiemmilta kausilta. Joukkueen terävin kärki ei ole viime kauden tasolla, joten Ahvenjärven pitää kaivaa pelaajistostaan maksimia irti käytännössä joka ilta.

Tämän kauden ryhmässä ei ole Joonas Sammalmaan, Julius Nättisen tai Samu Markkulan tasoisia pelaajia. Laadukkaasti rightilta laukova Joel Sund iski viime kaudella 8 maalia ja hän on tulevalla kaudella joukkueen sisäisessä maalipörssissä korkealla. Sundin pitäisi kuitenkin vähintään tuplata tämä maalimäärä.

Joukkueeseen tulee yksi maalivahti Liigaringistä, mikäli siellä ei loukkaantumisia tapahdu.

Tuomas Tarkki lähtee Liigakauteen emoseuran ykkösveskarina, joten Akatemian todennäköinen ykköstorjuja tulee kaksikosta Dennis Saikkonen-Veini Vehviläinen. Vehviläinen tulee terveenä olessaan olemaan nuorten maajoukkueessa kotikisoissa, joten leiritykset ja vuodenvaihteen kisat tulevat sekoittamaan osaltaan Akatemian molaritilannetta. 18-vuotias Markus Ruusu on miesten peleissä noviisi, mutta Stars- varauksella on potentiaalia jopa häikäisevään kauteen. Ruusua ei voi laskea pois myöskään nuorten kisoista.


Jukka Ahvenjärvi on valmentanut JYP- Akatemiaa ja sen edeltäjiä D-Teamia ja Diskosta jo 16 kauden ajan.

Arvio: 
Kauden alkuun on vielä hetki, mutta lähtökohtaisesti Akatemia saattaa alkukaudesta olla yksi sarjan parhaita joukkueita vedonlyönnillisesti. Tuttu runko jatkaa tutussa valmennuksessa ja pelitapa on selkeä, joten joukkueen peli saattaa olla mallillaan hyvinkin nopeasti.

Ryhmä on hyvinkin tasavahva, mutta varsinaisia tähtipelaajia ei Akatemiasta löydy. Yksikään JYP-Akatemian pelaaja ei tule olemaan Mestiksen pistepörssin kärkikymmenikössä.

JYP:in edustusjoukkueen terveystilanne sanelee tietysti paljon myös Akatemian kauden kulkua, mutta en usko JYP-Akatemian selviävän tämän kevään playoffeihin.

Viime kaudella: Puolivälierissä. (Runkosarjassa 5.)
Sijoitus tulevalla kaudella: 9. - 11.
Google+
Notices A brand new Guts, bigger and better than ever! Very soon we will be releasing an all-new Guts. Boasting a glossy modern feel and some great new features, the new site has been designed with you in mind. Stay tuned for more info soon.
Deposit
Ca
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB
16:10