Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Winning right now

Victorious
Nareerat n just won
Victorious
€ 8
Book of Dead
Steingrimur A just won
Book of Dead
€ 1
Starburst
Eirik S just won
Starburst
€ 25
Jungle Spirit: Call of the Wild
Knut K just won
Jungle Spirit: Call of the Wild
€ 30
Gonzo's Quest
Vladescu V just won
Gonzo's Quest
€ 3.65

Most Popular

25
AUG

Suomi juoksee Ukrainalta jalat alta


Suomen korismaajoukkue pelaa perjantaina Ukrainaa vastaan viimeisen harjoitusottelunsa ennen Ranskassa pelattavia EM-kisoja. Otteluun Suomi lähtee neljän pelin tappioputkessa. Silti ei ole syytä huoleen. Pelin klikkaaminen on pienestä kiinni.

Maajoukkue pelasi viime viikonloppuna Slovenian turnauksessa kolme peliä kolmessa päivässä. Turnaus päätti samalla Suomen erittäin raskaan kolmen viikon harjoitusjakson. Tämä näkyi jalan liikkeessä – tai pikemminkin sen puutteessa. 

Suomen pelitapa on aktiivinen ja kuormittava. Väsyneellä jalalla konseptissa pysyminen vaatii kovaa keskittymistä. Nyt tuota keskittymistä ei ollut riittävästi ja konsepti hajosi. Se lisäsi turhautumista ja heikensi pelikuria entisestään.

Suomi menetti jo ensimmäisessä ottelussa puolustuksen tärkeimmän työmyyränsä, Sasu Salinin. Tämä heijastui etenkin joukkueen tähtipelaajan Petteri Koposen otteista, sillä nyt takakentältä puuttui tärkeä mies rotaatiosta. Koponen joutui liian koville fyysisesti ja henkisesti.

Hyvä merkki oli se, että vaikka Koposella oli huono päivä etenkin puolustuksessa, Suomi kamppaili tasaväkisesti Ukrainan voittamisesta. Koposen normaalisuorituksella Suomi olisi pelin voittanut. Petskun huippupäivänä Suomi pystyy voittamaan kenet tahansa Euroopan parhaista koripallomaista.

Hänen merkitystään joukkueelle on vaikea korostaa liikaa. Harva ymmärtää, että Koponen on yksi parhaista Euroopassa pelaavista takamiehistä Euroliigan jenkkipointit mukaanlukien. Tuoreilla jaloilla Koponen näyttää kaapin paikan Ukrainan takamiehelle Jerome Randlelle, joka oli sunnuntain tappiopelissä kentän kuningas.

Vaikka Slovenian turnauksen kaikki pelit päättyivät tappioon, Italia- ja Ukraina-pelissä oli lukuisia erinomaisia hetkiä. Peleissä nousi esiin uusia onnistujia. Ville Kaunistolla, Matti Nuutisella ja ennen kaikkea Jamar Wilsonilla oli jokaisella hyvät hetkensä. Suomi tarvitsee syvyyttä. Pelkästään aloitusviisikon turvin ei turnausmenetystä ole luvassa. 

Avausviisikon laadusta menestys ei jää kiinni. Siitä löytyy kokoa, taitoa ja urheilullisuutta huippumaiden veroisesti.

Ratkaisujen jakautuminen tasaisesti auttaa joukkueen pelaamista ja vähentää avainpelaajien kuormitusta. Hitaissa 5-5 -tilanteissa laadukkaimmat tilanteet tulevat Koposen käsien kautta. Nopeissa hyökkäyksissä on helppoja heittoja jaossa kaikille. Vaikka nopea hyökkäys ei johtaisi helppoon heittoon, hyvän siirtymisen jälkeen pallonliike on jouhevampaa.

Nopeisiin hyökkäyksiin on mahdollisuus päästä vain onnistuneiden puolustusten kautta. Siksi joukkuepuolustuksen toimiminen on tärkein yksittäinen asia. Huonosta keskittymisestä johtuvat helpot virheet on saatava minimiin. Suomen tulee olla äärimmäisen kurinalainen puolustuksessaan.

Ukraina-peliin Suomi pääsee taas levänneenä. Se näkyy parantuneena intensiteettinä ja vähentyneinä puolustusvirheinä. Suomen joukkue on leveämpi kuin vierailijansa. Monituhatpäisen kotiyleisön tuki antaa lisäenergiaa puolustukseen ja auttaa kamppailupallojen voittamisessa.

Uskon, että näemme perjantaina taas sitä iloista Susijengiä, josta suomalaisfanit tottuneet nauttimaan. Viimeistelymaaottelussa ei enää tehdä kokeiluja peluutuksessa. Vaikka viime tulokset sanovat muuta, luulen Suomen olevan lähes 80 %:n suosikki ottelun voittamiseen. Kannattaa tarkkailla silmä kovana matsin vedonlyöntikertoimia. Pelaamalla Suomea voi olla yllättänkin paljon arvoa tarjolla.

Pieti Poikola
Google+
Deposit
Ca
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB
21:07