Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Winning right now

Bush Telegraph
Barry J just won
Bush Telegraph
€ 7
Royal Masquerade
sumetinee f just won
Royal Masquerade
€ 19.6
Bar Bar Blacksheep
Gulsen A just won
Bar Bar Blacksheep
€ 2.4
Break Da Bank Again
Remy V just won
Break Da Bank Again
€ 100
Royal Masquerade
sumetinee f just won
Royal Masquerade
€ 15

Most Popular

27
JUL

Ammattina jenkkipokeri

Eilen sain Facebookissa iloisen viestin. Amerikkalaispelaaja on hyväksynyt Tindastollin antaman tarjouksen. Amerikkalaispelaajan valinta on kuluttavin osa valmennustyötä, mutta myös yksi tärkeimmistä yksittäisistä tekijöistä joukkueen menestykselle.

Markkinoilla on tarjolla tuhansia sopivia pelaajia. Ensimmäinen filosofinen kysymys on, haluaako mahdollisimman hyvän pelaajan, vai haluaako pelaajan sopivan tiettyyn rooliin.

Vuosittain satakunta agenttia laittaa minulle viestejä tarjolla olevista pelaajistaan. Useat luottoagenteista tuntevat minut valmentajana ja tietävät, minkälaisia pelaajia lähtökohtaisesti haluan.

Joku pieni tapahtuma saattaa vaikuttaa ratkaisevasti siihen, minkälaisia pelaajia tarjotaan. Eräältä toimistolta en ollut saanut yhtäkään varteenotettavaa pelaajaa, kunnes he oivalsivat, että valmennan Tanskan maajoukkueessa yhtä heidän lahjakasta asiakastaan. Sen jälkeen tarjottujen pelaajien laatu oli luokkaa parempi kuin ennen.

Usein on tarjolla pitkiä listoja pelaajista, jotka saattaisivat tulla kyseeseen. Mikäli kyseessä on kalliimpi pelaaja, laitan usein tässä vaiheessa kyselyn agentille ennen tarkempaa pohdiskelua. Usein vastauksessa tyydytään toteamaan, että joukkueellamme ei ole tarpeeksi rahaa käytössään.

Mikäli agentti taas selkeästi haluaa saada pelaajan meille, saatan katsoa myös pelitallennetta ennen vastauksen antamista. Alkukesästä tällaiset pelaajat ovat harvoin riittävän hyviä. Pyrin aina antamaan muutaman perustelun, miksi ainakin luottoagenttien tarjoama pelaaja ei kelpaa.

Katsoessani matsia saatan huomata jonkun toisen pelaajan samassa joukkueessa tai vastustajalla, joka täyttäisi meidän asettamat kriteerit. Tarkastan pelaajan taustat ja jos kiinnostus säilyy, heitän kyselyn agentille. Kun kyselyjä on tehty riittävästi, nousee myös onnistumistodennäköisyys.

Ennen sopimuksen syntyä haastatellaan vielä entisiä valmentajia ja pelikavereita. Joskus tietoa on kivasti saatavilla, joskus ei.

Raha ratkaisee 

Yksi iso muuttuja tässä prosessissa on aika. Pelaajien hinnat laskevat lähes lineaarisesti syksyä kohti mentäessä. Mikäli kantti kestää odottaa riittävän pitkään, pienellä rahallakin voi tarttua iso kala haaviin. 

Viime kädessä keskustelu palaa aina rahaan. Korisliigaseurojen palkkahaitarit ovat suhteellisen yhtenevät. Tällä hetkellä vain yksi seura maksaa selkeästi muita enemmän. Positiivista suomalaisten seurojen kannalta on, että saamme yleensä rahoille hyvän vastineen. Korisliigaseuroilla on hyvä maine. Kolikon kääntöpuoli on, että taistellakseen mestaruudesta, jenkkipokerissa on pakko onnistua.

Aiempi ammattilaiskokemus nostaa pelaajien hintoja. Onnistunut kausi Saksan tai Ranskan ykkösessä tarkoittaa käytännössä liian korkeaa hintalappua. Parhaat halvat pelaajat ovat tarjolla suoraan yliopistosta. Näiden soveltuvuus eurokoripalloon on kysymysmerkki, varsinkin rookie-kaudellaan.

Vaikka valmentajat ja seurat onnistuessaan valinnoissa röyhentävät helposti rintojaan, on syytä pitää yksi asia mielessä: tärkein yksittäinen tekijä onnistumisessa on tuuri. Siitä pitää suomalaisten seurojen pieni jenkkibudjetti huolen.

Koristerveisin,
Pieti Poikola

Google+
Deposit
Gb
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB

02:56