Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Winning right now

Mega Moolah
Maurits S just won
Mega Moolah
€ 4
Rapunzel's Tower
Clinton B just won
Rapunzel's Tower
€ 22.5
Bonanza
Santeri V just won
Bonanza
€ 142.45
Goldilocks
tommi l just won
Goldilocks
€ 1.36
Book of Dead
Peder A just won
Book of Dead
€ 2

Most Popular

21
DEC

Joulutauon kotimainen kiekkokatsaus

 

 

Kotimainen Liiga-kausi on edennyt jo siihen pisteeseen, että otteluita on jäljellä enää noin puolet. Eniten pelattuja otteluita on KalPalla ja Pelicansilla (32) ja vähiten pelattuja otteluita on SaiPalla (29). 

 

Joulutauolle kärjessä lähti viime kaudella kultaa voittanut Kärpät, jolla pisteitä on kasassa 56. Sarjajumbona majailee sarjanousija Vaasan Sport. 

 

Käydään läpi hieman tarkemmin, mistä asetelmista joulutauolle oikein lähdettiin. Mitkä joukkueet taistelevat runkosarjan voitosta, mitkä joukkueet ovat kiinni pudotuspelipaikoissa ja mitkä joukkueet taistelevat paikoista säälipudotuspeleihin!

 

 

Kovaa taistelua runkosarjan kärkisijoista

Runkosarjan kärki on äärimmäisen tasainen. Kärpistä pisteen päässä ovat KalPa ja JYP, HIFKillä on 54 pistettä, eli sekin on vain kahden pisteen päässä Kärpistä. Lukolla pisteitä on 52 ja kuudentena olevalla HPK:lla on 49 pistettä. Runkosarjan kärkikuusikko on siis ainoastaan seitsemän pisteen sisällä.

 

Suurin suosikki runkosarjan voittajaksi on edelleen Oulun Kärpät. Heikot otteet alkukaudesta ovat muisto vain, kun paperilla kovimman materiaalin omaava Kärpät porskuttaa kärjessä. Kärpät on kuitenkin ajoittain kärsinyt pienistä maalinteko-ongelmista, ja se onkin tehnyt kärkikuusikosta vähiten maaleja yhdessä KalPan kanssa (79). 

 

Kovimmaksi haastajaksi Kärpille nostan viidentenä olevan Lukon. Lukon kokoonpanosta löytyy paljon kokemusta ja taitoa, joka tulee korostumaan loppukaudesta. 

 

Tällä hetkellä kolmantena olevan KalPan menestys on todella paljon kiinni ykkösmaalivahti Eero Kilpeläisen vireestä. Kilpeläinen on ollut koko alkukauden ajan erinomainen. "Kilpi" antaa illasta toiseen joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Mutta KalPa on ollut tällä kaudella paljon Kilpeläisen onnistumisten varassa. Jos Kilpeläinen väsähtää kevätkaudella, on KalPa pulassa. Jos hän kuitenkin jatkaa samalla tasolla, on KalPa vahvoilla jopa runkosarjan voitosta puhuttaessa. KalPa on päästänyt vähiten maaleja Liigassa, vaikka sillä onkin eniten otteluita.

 

Runkosarjan voitosta puhuttaessa ei pidä unohtaa myöskään HIFKiä, jonka ylivoima on ollut koko sarjan tehokkainta, tai kestomenestyjä JYPiä. Kauden jälkimmäinen puolisko tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen kärkikuusikon osalta. 

 

En millään jaksa uskoa, että mikään joukkue kärkikuusikon ulkopuolelta pystyisi nousemaan mukaan taisteluun runkosarjavoitosta. TOP6-suosikit runkosarjavoittajaksi:

 

1.Kärpät

2.Lukko

3.JYP

4.HIFK

5.KalPa

6.HPK

 

 

Mukana taistelussa pudotuspelipaikoista

Joulutauolle lähtiessä suorista pudotuspelipaikoista taistelee käytännössä kymmenen joukkuetta. Kärkikuusikon lisäksi TOP6:een pääsystä taistelevat sijoilta 7-10 löytyvät Ässät, SaiPa, Ilves sekä Tappara.

 

Ässät on 45 pisteellään seitsemäntenä. Eroa kuudentena olevaan HPK:hon on siis neljä pistettä. SaiPa on tasapisteissä Ässien kanssa. Tamperelaisseurat Ilves ja Tappara majailevat sijoilla yhdeksän ja kymmenen, Ilves on yhdeksäntenä 43 pisteellä, Tapparalla pisteitä on yksi vähemmän.

 

Vaikka Ässät onkin seitsemäntenä, pidän sitä epätodennäköisimpänä TOP6:een nousevana joukkueena. Porilaisjoukkue on ylisuorittanut koko kauden, enkä usko samanlaisen vireen jatkuvan loppukauden ajan. 

 

Viime kauden sensaatiojoukkue SaiPa tulee taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta tosissaan. Pidän SaiPaa kovempana joukkueena kuin HPK. Lappeenrantalaisten ero HPK:hon on neljä pistettä, vaikka SaiPalla pelattuja otteluita on kaksi vähemmän.

 

Ilves kuuluu samaan kategoriaan Ässien kanssa, eli ylisuorittajiin. Ilveksen materiaali ei ole kovinkaan vahva, siitäkin huolimatta se on onnistunut nappaamaan ja 43 pistettä tällä kaudella, ja on kuuden pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta. En kuitenkaan usko, että Ilves pystyisi kuuden parhaan joukkoon nousemaan. Terävin kärki on liian tylsä siihen.

 

Toinen tamperelaisjoukkue on taas alisuorittanut läpi kauden. Niin kauan kuin Jussi Tapola on Tapparan päävalmentajana, ei Tappara tule hätyyttelemään TOP6:ssa majailevia joukkueita. Toisaalta, päävalmentajan vaihto ei vaikuta ainakaan positiivisesti heti sen tapahduttua. Tapparalla on siis iso vuori kiivettävänään. Eroa HPK:hon tosin on vasta seitsemän pistettä.

 

TOP4-suosikit hätyyttelemään kärkikuusikkoa:

1.SaiPa

2.Tappara

3.Ilves

4.Ässät

 

 

Mukana taistelussa villi kortti-kierrokselle

Käytännössä kaikki loput neljä joukkuetta taistelevat vielä paikoista kymmenen parhaan joukkoon, säälipudotuspeleihin. Sijoilta 11-14 löytyvät joukkueet ovat TPS (41 pistettä), Blues (39), Pelicans (38) ja Sport (31).

 

Lähimpänä nousua kymmenen parhaan joukkoon sen ulkopuolelta on tällä hetkellä TPS. En kuitenkaan usko sen taistelevan suorasta pudotuspelipaikasta sen surkean vierassaldon takia. Ennen joulutaukoa sen otteet tosin alkoivat lipsua myös kotikaukalossa. Sarjan huonoimman vierasjoukkueen on parannettava otteitaan kokonaisvaltaisesti, mikäli se haluaa jatkaa kauttaan pidemmälle kevääseen. 

 

Sijalla 12 oleva Blues pelaa ajoittain erittäin tehokasta ja hyvää jääkiekkoa, mutta sen otteet ovat ailahdelleet liikaa. Sen ajokoiramainen pelityyli tulee kuitenkin olemaan kovaa valuuttaa jälleen kun kevättä lähestytään, ja pidän sitä vahvimpana suosikkina nousemaan TOP10:een viimeisen neljän joukkueen noususta. Mikäli se onnistuu edes säälipudotuspeleihin nousemaan, voi Espoossa olla tulossa taas pitkä kevät.

 

Paljon loukkaantumisista kärsinyt Pelicans ei ole tällä kaudella päässyt näyttämään vielä todellista tasoaan. Loukkaantumiset ovat kuitenkin valitettavasti osa huippu-urheilua, ja niiden kanssa on pystyttävä pelaamaan ja menestymään. Pelicans ei siihen ole pystynyt. En kuitenkaan sulje sitäkään pois pudotuspelipaikoista taistelevista joukkueista. 

 

Sport aloitti kautensa todella heikosti, mutta ennen tauolle lähtemistä se pelasi erittäin vahvasti. Jos sen ennen joulutaukoa alkanut kova vire jatkuu myös joulutauon jälkeen, tulevat vaasalaiset taistelemaan tosissaan pudotuspelipaikoista.

 

TOP4-suosikit nousemaan säälipudotuspeleihin:

1.Blues

2.TPS

3.Pelicans

4.Sport

 

 

Summa summarum

Loppukaudesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Erot ovat pienet, eikä mikään joukkue ole repinyt vielä eroa mihinkään suuntaan. Mitä vain voi vielä tapahtua, jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin ja jokainen joukkue voi pudota sieltä vielä pois.

 

Arvio runkosarjan loppusijoituksista:

1.Kärpät

2.Lukko

3.JYP

4.HIFK

5.KalPa

6.SaiPa

7.Ilves

8.HPK

9.Tappara

10.Blues

11.Ässät

12.TPS

13.Sport

14.Pelicans

 

Teemu (Twitter @TeemuAn) 

Google+
Deposit
Gb
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB

18:42