Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Vinnere akkurat nå

Jungle Spirit: Call of the Wild
Ugis B just won
Jungle Spirit: Call of the Wild
€ 25
Mega Moolah
Ola H just won
Mega Moolah
€ 62
Book of Dead
John K just won
Book of Dead
€ 2.5
Wild Toro
Chris Ø just won
Wild Toro
€ 16
Fortunium
tord s just won
Fortunium
€ 23.1

Mest Populære

Guts har lansert
May 22, 2013
8
OCT

Rallicrossin MM-osakilpailu Turkissa

Mun rallicross uran ensimmäinen kisa ajettiin viime viikonloppuna Turkissa, Istanbulin F1 radalla. Valmistautuminen kisaan ei ollut ideaali, kun meiltä jäi pienten aikataulu ongelmien takia elintärkeä testipäivä ajamatta. Olen tähän mennessä ajanut kaksi pienempää kisaa, Ranskassa ja Englannissa, mutta tämä oli nyt kovempi paikka. Vastassa maailman parhaat kuskit. Tiedän että mun vauhti ja taito riittää kisaamaan voitoista, mutta kuitenkin tämä laji on niin eri kuin ralli, että opittavaa on todella paljon. Iso ja mulle hiukan haastava asia on ajotyylin totaalinen muuttaminen. Mun ajotyyli on rallicrossiin liian aggressiivinen, joten ajoa pitää ”suoristaa” todella paljon. Se kuulostaa helpolta, mutta toteutus vaatii aika paljon  kilometrejä ja kierroksia. Tiedän että ajan kanssa homma alkaa toimimaan sillä tavalla, kuten itse oletan.

Turkin rata oli todella hieno, osittain ajettiin F1 radalla ja sitten osittain todella oudolla ”sora” osuudella. Sora ei ollut normaalia soraa, vaan se kiillottui melkein ku asfaltiksi, mutta oli kuitenkin älyttömän liukasta. Pisteitä jaetaan ajan ei eräsijoituksen perusteella, nopein saa 50p ja hitain 24p..

Meillä oli autoon perussäädöt olemassa, mutta niiden parissa jouduttiin tekemään aikalailla muutoksia. Vapaissa harjoituksissa meillä oli vielä pieni tekninen vika, joten jäi muutama tärkeä kierros ajamatta. 

Ensimmäiseen erään lähdin toisesta ruudusta, sain ihan hyvän lähdön ja olin toisena. Auto luisteli aikalailla, ja ajoin liikaa poikittain ja menetin näin aikaa nopeimmille. Erän lopussa vielä Hvaal niminen kuski paino mut aika härskisti kyljestä leveäksi ja siinä meni lisää aikaa. Jännä, että tuomaristo huomautti mua aggressiivisesta ajotyylistä vaikka mun päälle ajettiin... Olin erän 16. nopein, ilman vikaa kierrosta varmaan top-12 paikka.

Toinen erä alkoi tosi hyvin ja ajo oli vähän taas parempaa. Sitten ensimmäisen kierroksen vikassa mutkassa auto jostain syystä sammui kun käänsin käsijarrulla sitä vasempaan mutkaan. Kaiken kukkuraksi auto vielä sammui, joten aikaa meni todella paljon. Sen jälkeen aloitin raivokkaan yrittämisen, jotta saisin jotain edes pelastettua, mutta ajo meni sitten vähän yliyrittämiseksi. Olin sen erän toiseksi viimeinen.

Tilanne oli siis semifinaalipaikkaa varten todella vaikea. Kaksi erää oli kuitenkin jäljellä ja ilman virheitä se oli vielä haarukassa.

Teimme auton säätöihin aika isoja muutoksia toiseen päivään ja se auttoikin aikalailla. Lämmittelyssä olin paljon paremmassa vauhdissa ja kaikki laitettiin peliin kolmanteen erään. Kolmas erä meni taas paremmin. Kuten arvelin ajo paranee jokaisella kierroksella, kun saa parempaa tuntumaan autoon ja renkaisiin. Kovaa oli taistelu meidän erässä ja olin lopulta tuloksissa 12. nopein. Aikaa meni kuitenkin taas hukkaa taistelussa sijoituksista, mutta se onkin tämän lajin suola.

Olin nyt 6p päässä semifinaali paikasta, joten neljännestä erästä tarvittiin todella kova tulos. Erä lähti hyvin liikkeelle, mutta toisessa mutkassa sama Hvaal pääsi ohi, joten päätin mennä jokerikierrokselle jo tässä vaiheessa. Se olikin hyvä ratkaisu, mutta se ei lopulta riittänyt. Ajoin Hvaalin taas kiinni ja olin selvästi nopeampi, mutta hän sulki aina oven, välillä mun mielestä aika härskistikin, mutta ei saanut siitä mitään. Maaliin tultiin sitten peräkanaa, mutta se ei riittänyt 16 sijaa parempaan aikaan. Taas meni todella paljon aikaa hukkaan. Olin tuloksissa lopulta 16 ja semifinaali jäi 10p päähän.

Pettymys oli tietenkin kova, koska vauhti parani jokaisessa lähdössä, mutta nyt maksoin niitä kuuluisia oppirahoja. Liian paljon oli opittavaa näin lyhyessä ajassa ja rallicrossi on siitä mahtava laji, että yhtään et voi nukkua tai antaa tasoitusta muille. Jos viikonlopun olisi saanut aloittaa uudestaan viimeisen erän jälkeen, olisimme olleet paljon vahvempia, mutta jostain sitä pitää aloittaa. Kilpailijoilta tuli kehuja vauhdista, mutta kaikki sanoivat samaa, ajat liian aggressiivisesti. Kotiläksyjä tuli siis paljon.

Kaikesta huolimatta oli tosi siistiä päästä kisaamaan taas kunnolla ja huipputasolla parhaiden kuskien kanssa. Paljon jäi hampaankoloon ja varmasti jatkoa on tulossa. Ensikaudeksi koitetaan saada paketti kasaan kunnon ohjelmasta. Tiedän että pystyn taistelemaan mestaruudesta, mutta siihen tarvitaan paljon töitä ja tukea sponsoreilta.

Nyt vedetään hetki happea ja sen jälkeen aloitetaan paketin kerääminen vuoteen 2016.Tavoitteena on ajaa jompikumpi, MM tai EM-sarja.

Tiimi missä ajan on Albatec Racing, jolla on vuosien kokemus ja Peugeot 208 Supercar on hyvä auto. Paljon ollaan tehty kehitystyötä ja paljon on vielä uudistuksia tulossa. Mutta niistä enemmän jos saan sopimuksen tehtyä.

Rallicross terveisin,
Krisse Sohlberg
Google+
Innskudd
No
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB
21:59