Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Vinnere akkurat nå

Book of Dead
Tanzil Taz R just won
Book of Dead
€ 30
Dead or Alive
Elias Mohamed V just won
Dead or Alive
€ 11.4
Hidden Valley
Darren D just won
Hidden Valley
€ 3.4
Sweet Alchemy
timo l just won
Sweet Alchemy
€ 6.1
Jurassic Park
Marko S just won
Jurassic Park
€ 1

Mest Populære

Guts har lansert
May 22, 2013
14
OCT

Treenausta Islannissa


Rutiinit Saudarkrokurissa alkavat löytämään uomiinsa, vaikka vielä joskus aamuisin hämmästelenkin, mistä oikein herään. Aika usein jatkan omaa hämmästystäni ja kipuan talon takaa alkavien vuorten rinteille vaeltelemaan. 

Tänä aamuna sain luultavasti viimeiset aamupalamarjani vuorenrinteeltä, sillä yöllä Tindastoll-vuoren rinteille oli satanut ensimmäinen lumi – normaalia myöhempään, näin olen ymmärtänyt.

Ihmiset suhtautuvat täällä intohimoisen kiinnostuneena joukkueeseemme. Vaikuttaa siltä, että lähes jokaisella kylän 2 500:sta asukkaasta on linkki koripalloon. Ja mielipide.

Eilen vuokraisäntäni ihmetteli, miksi pelasimme harjoitus-cupin reissupelin vain yhdeksän miestä kokoonpanossa. Samasta asiasta pääsimme selittämään myös johtokunnalle.

Emme voineet tietää, että toisin kuin Suomessa, kaikki amatööripelaajatkin haluavat reissata joukkueen mukana, vaikka minuuteista ei olisi takeita. Siksi loukkaantuneiden tilalle olisi pitänyt ottaa mukaan täydennyspelaajia.

Nyt tiedän. Se kuvaa yhteisöllisyyttä. Kaikki haluavat olla joukkueen mukana. Tämä on varmasti yksi selittävä tekijä islantilaiselle joukkueurheilun menestystai'alle. Kiva päästä sitä itse näkemään ja siitä oppimaan.

Emme kuitenkaan menettäneet johtokunnan luottamusta. Rehellisyydellä pärjää pitkälle. Rehellisyydestä oli kyse myös, kun managerimme esitteli minut ensimmäistä kertaa yhdelle johtokunnanjäsenelle. ”Tuohan on vain nuori poika. Sekö meidät muka vie mestaruuteen?”, oli spontaani kommentti. Koska ruotsin kieleni ansiosta ymmärrän sanan sieltä ja toisen täältä, vältti manageri riskin ja käänsi lausahduksen avoimesti minulle. Pidän suorapuheisuudesta.

Vaikka kyseessä on puoliammattilaisjoukkue, asiat pyritään hoitamaan niin ammattimaisesti kuin mahdollista. Vielä on säätöä salivuorojen ja varusteiden kanssa, mutta eiköhän ne sieltä tule. Asenne on oikea. Asiat laitetaan järjestymään.

Hyvä esimerkki on hallin nurkassa seisova pallonpalautusautomaatti. Kun edellinen valmentaja oli vihjannut siitä olevan hyötyä, seuratyöntekijä oli kiertänyt päivässä kaikki pääsponsorit ja seuraavana päivänä laite meni tilaukseen. Näin ne asiat järjestyvät.

Samalla periaatteella tuntuvat järjestyvän kaikki muutkin. Ruoka, pesukone, tietokone, kännykkä, vuokra-auto, kaikki ne tulevat joltain sponsorilta. Aikataulu riippuu vain siitä, milloin toimitusjohtaja, omistaja tai joku muu avainhenkilö tulee reissulta. Islantilaiset taitavat olla matkustavaa kansaa. Mutta pääasia on, että ne tulevat.

Harjoitusottelut ovat lähteneet vaihtelevasti käyntiin. Kolmea voittoa seurasi pisteen vierastappio, kun saimme ”hieman” kyseenalaisen pallontavoitteluvirheen 0,1 s ennen matsin loppua. Joukkuevirheiden ollessa täynnä naapuri naulasi kylmästi molemmat vaparit koriin.

Mutta se saattoi tehdä vain hyvää. Tappio nollattiin paikalliseen tapaan. Vähän kellumista geotermisessä altaassa, sieltä kävely merenrantaan ja parinkymmen metrin uintispurtti hyisessä Atlantissa. Paluu geotermiseen altaaseen. Grillattu lammas paransi loputkin haavat. Eilen menimme kauden parhaan harjoituksen.

Sarja alkaa torstaina 15.10. Vielä on pari päivää aikaa harjoitella.

Pieti Poikola

Pelitilin avanneita tullaan hemmottelemaan myös Pieti Poikolan korisvihjeillä koko kauden ajan, joten varmista että olet mukana tekemässä rahaa ja avaa pelitilisi tästä linkistä: https://www.guts.com/fi/account/signup
Google+
Innskudd
No
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB
00:20