Add mobile to receive additional rewards (optional)

Latest Posts

Winning right now

Jungle Spirit: Call of the Wild
Andras J just won
Jungle Spirit: Call of the Wild
€ 1.2
Book of Dead
Ameen K just won
Book of Dead
€ 50
100K Drop
Danielle F just won
100K Drop
€ 2.22
Book of Dead
Ameen K just won
Book of Dead
€ 10
Fruit Shop
marcus l just won
Fruit Shop
€ 15

Most Popular

22
OCT

Espanjan MM-ralliennakko 22-25.10

Kisapaikka: Salou
Kertoimet kisaan täältä!

Kauden viimeinen asfalttiralli ajetaan Saloun vuoristoisilla teillä. Ralli on siitä poikkeuksellinen, että siellä ajetaan osittain soralla ja asfaltilla. Ensimmäinen päivä on soraa ja kaksi seuraavaa asfalttia. Tiestö on siitä myös poikkeuksellinen, että oikomisia ei tapahdu yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksan rallissa. Näin ollen olosuhteet ovat tasapuolisemmat. 

Perataan lyhyesti Korsikan ralli:

Korsikan MMralli oli todellista karusellia. Vettä satoi 200mm muutaman päivän aikana ja järjestäjä joutui perumaan muutamia pätkiä, koska olosuhteet olivat niin mahdottomat. Ennakkosuosikki Ogier oli vaikeuksissa ja vaihdelaatikko vika pilasi hänen rallinsa.

Rallissa saatiin melkein todellinen yllätysvoittaja, kun Fordin tehdaskuski Elfyn Evans johti rallia aina toisen päivän loppuun asti, mutta lopulta JM Latvala onnistui nousemaan ohi ja ottamaan historiallisen 31v tauon jälkeen ensimmäisen voiton Suomeen. Edellinen voittaja oli Henri Toivonen, joka traagisesti menehtyi samassa rallissa 1986. Rallissa on tapahtumia ja jännitystä vaikka muille jakaa. En ole vaan ihan varma, että onko se oikea ratkaisu että ajetaan pitkiä pätkiä mutta määrällisesti vaan 9. Erikoiskokeiden keskipituus oli yli 30 kilometriä, joten päivät oli niin katsojille kuin kuskeilla aika puuduttavia.

Kotikisaansa ajava Dani Sordo on aina ollut tosi vahva tässä rallissa, ja näyttöpaikka on nyt hyödynnettävä. Dani on ajanut viime ralleissa paremmin, mutta pienet virheet ovat maksaneet paljon.

Uskon että rallista tulee todella kova taistelu ja monta kuskia pystyy taistelemaan voitosta. Ogier on jälleen ennakkosuosikki, mutta tallikaverit JM ja Mikkelsen haastavat varmasti. Oman lusikkansa soppaan laittaa etunenässä Sordo, Meeke ja pahasti tänä vuonna epäonnistunut Neuville, joka ei ole ajanut lähellekään sillä tasolla kun kuuluisi.

Renkaat: Soralla ja asfaltille on kaksi vaihtoehtoa, kova ja pehmeä seos, mutta kuten edellisessä rallissa eli ei ole erikseen olemassa tällä hetkellä sadekelin rengasta asfaltille. Rajattu määrä renkaita tarkoittaa, että kuljettajien on tarkkaan mietittävä miten renkaat käyttää.

Etuauto: Kuten muissakin asfalttiralleissa etuautot ns. turvanuotin tekijät ovat sallittuja tässä rallissa.

Kuskit:
Ogier: Rengasrikko ja vaihdelaatikon rikkoontuminen pilasi Ogierin rallin. Ajoi sen jälkeen jälleen todella kovia aikoja ja voitti viimeisen erikoiskokeen Power Stagen saaden muutaman pisteen lisää. Mestaruus on jo varmistettu.

Latvala: Vakuuttava voitto, vaikka omien sanojen mukaan ei nopeinta mutta varmaa ajamista ja sehän riitti hienoon voittoon. Mielenkiinoista nähdä miten pysyy vauhdissa Espanjassa, missä on erilaiset tiet.

Mikkelsen: Varma palkintopallisija, mutta ero JM edelleen aivan liian iso. Nyt on aika, että eroa pitää pystyä kuromaan kiinni vaikka onkin tallin kolmoskuski. 

Meeke: Olisiko nyt Meeken vuoro? On lähellä, jos vaan pää pysyy ”kasassa”.

Östberg: Ei mikään superkisa, mutta ei isoja virheitä. Paljon on edelleen opittavaa asfaltilla.

Neuville: Todella mollivoittoinen kausi sai jatkoa. Typerä virhe ensimmäisen lopussa ja ralli oli siinä. Ei todella ole palkkansa arvoinen kuski tällä hetkellä.. olisiko maiseman eli tallinvaihto tulossa...

Paddon: Varmaa ja virheetöntä ajoa ja tuloksissa 5. Tekee juuri kuten tallipäällikkö haluaa. Kerää kokemusta ja tuo auton maaliin ralleissa missä on paljon opittavaa. Edessä hyvä tulevaisuus.

Sordo: Oli hyvässä vauhdissa, mutta alussa tapahtunut virhe pilasi hänen rallin. Nyt kotikisa ja varmasti extra latausta. Pystyy taistelemaan top3 sijasta.

Tanak: Surkea viikonloppu Korsikalla. Ei missään vaiheessa päässyt sinuiksi vaikeiden olosuhteiden kanssa. Ei sellainen näyttö mitä tallipäällikkö odottaa, kun taistelee ensivuoden työpaikasta.

Evans: Todella vahva ralli korsikalla ja vastasi ns. huutoon. Vakuuttava toinen sija ja sai siitä varmasti paljon itseluottamusta.

Kubica: Oli jälleen nopea, mutta edelleen sattuu aivan liikaa virheitä. Luulen, että sama trendi jatkuu Espanjasssa.

Ralliterveisin,
Krisse Sohlberg


Tarjoamme muhkean 100% talletusbonuksen vedonlyöntiin aina 100€ asti ensimmäiselle talletuksellesi koodilla SPORT. Ei vielä tiliä? Voit avata pelitilin Gutsille tästä linkistä.
Google+
Deposit
Nz
EN
FI
NO
SV
DE
CA
NZ
GB
03:00